Geluk

 

happines

Ik wil graag iets kwijt over geluk. Voor wie zin en tijd heeft een stukje te lezen.
Ik geloof namelijk dat echt iedereen gelukkig kan zijn. Of beter gezegd, weer kan leren gelukkig te zijn. Ook wanneer je leven moeilijk is geweest met veel pijn en verlies. Ook wanneer je geen geld hebt of een slechte gezondheid geniet. Zelfs wanneer je geen vertrouwen meer hebt in mensen of in jezelf. Gelukkig zijn kan iedereen. Alleen.. moet je er wel iets voor doen. Wat je er voor moet doen? Dat zijn, naar mijn bescheiden mening, in basis maar 3 dingen:
1. Jezelf/wat er bij je hoort leren kennen, het vergroten van je algehele bewustzijn. Als we maar half zo geïnteresseerd zouden zijn in onszelf als in de gangbare beroeps studies zouden we zoveel beter snappen wie we zijn en wat we nodig hebben. Hoe we ons verhouden tot mens, natuur, spirit, hoe onze fysieke, mentale, emotionele en spirituele systemen werken en hoe we leren werken met die systemen.
2. Op zoek gaan naar en doen wat je ECHT leuk vind en waarbij je je gezond en fit voelt. Zo vaak mogelijk. Eigenlijk altijd. Niet dat ene ding wat je leuk vind of die grote passie maar zoek op alle vlakken van je leven naar waar je gelukkig en gezond van wordt. Hoe ziet je ideale relatie, lichaam, gezondheid, financiën, werk/dagbesteding ed eruit? If the sky was the limit, wat zou je dan doen??
3. Ga op zoek naar waarom je niet voelt dat de sky de limit is. Wat zit er in de weg? Een overtuiging dat je het niet kan? Een blokkade door een oud trauma? Angst voor het loslaten van het bekende? Al die belemmeringen kunnen weg. Echt. We denken dat we nou eenmaal zus of zo zijn, maar jongens, dat is onjuist en gewoon te makkelijk. Zolang jij binnen je kader van echte passie en liefde blijft is er niets dat je niet kunt en kan alles wat in de weg staat opgeruimd worden.
Een goede coach/trainer/begeleider (die bij je past) kan je daarbij helpen met hele doeltreffende en vaak onverwacht zachte methoden. Hij of zij loopt met je door belangrijke kennis, maakt samen met jou de weg inzichtelijk, stelt de juiste vragen en geeft tools om je te helpen “opruimen” en vormgeven.
Hoe ik mijn eigen geluk maak? Door te blijven leren over mezelf, veel te houden van de mensen om me heen, muziek te maken uit mijn hart, te zorgen voor balans in spanning en ontspanning en door anderen te begeleiden naar een gelukkiger leven. Elke cliënt die met een nieuw inzicht de deur uitgaat of een stukje bagage achterlaat in de praktijk geeft me voldoening. Wat is er mooier dan samen koers inzetten naar geluk wetende dat de voordelen niet alleen voor de cliënt merkbaar zullen zijn maar ook voor zijn of haar hele omgeving.
Voor mij is dit het steentje dat ik bijdraag aan een mooiere, gelukkigere wereld. Want.. mensen die gelukkig zijn doen andere mensen minder pijn, zorgen beter voor de planeet en alles en iedereen erop. Dat is wat ik voor ons wens, en voor onze kinderen en de generaties erna.
May you be happy
May you be safe
May you live in Peace
May you be Healthy
May you take care of yourself happily.

(Boeddhistische Metta mantra)

11 april 2014 Geen categorie

Leave a comment

  • Meld je aan voor de nieuwsbrief

made with wacky thinking