Over Mij


  Marinka van Aken (1980)

In 2008 ging bij mij het licht aan. Ik werd wakker. Op reis in mijn eentje door Australië vielen sluiers van onwetendheid, angst en ego een stukje van me af. Genoeg om te zien hoe mijn emoties en gedachten werken, hoe ik mijn eigen moeilijkheden creëerde en hoe het nodig was dit alles mee te maken. Genoeg om te zien hoe het anders kon. Lichter, zachter, authentieker, meer in verbinding en vertrouwen. Beetje bij beetje konden stukken pijn in mij gaan helen en leerde ik meer over de velden waar wij en de aarde uit bestaan en manieren om de stukken die geblokkeerd zijn te transformeren.

Ik studeerde natuurgeneeskunde (TotaalBalans) en vond een oud stuk natuurlijke kennis en wijsheid terug. Ik volgde een coach/trainer opleiding (Bridgeman) en kreeg bruikbare tools om in verschillende situaties mensen te kunnen begeleiden bij trauma en blokkades en in het proces van ontwaken. Ik liet me opleiden in Reiki (Nelly van Duijne) om de energie die ik altijd al in mijn handen voelde goed te leren gebruiken. Tussen 2014 en 2019 volgde ik een sjamanistisch leertraject (Danny Vader) en heb ik o.a. geleerd hoe je in gesprek kunt gaan met source, creator, god, levensenergie, hoe je het ook noemt waar alles onderdeel van is. Ik heb geleerd over de oude Native tradities, de elementen, de kracht van krachtdieren en voorouders, de symboliek en hulp uit de natuur en last but not least, ik heb geleerd mijn eigen waarheid te voelen.

Ook ben ik moeder geworden (Bodhi Turlings ;-)) wat net zoveel inzichten heeft gegeven en nog steeds geeft als al het voorgaande bij elkaar. In alles en iedereen schuilen leraren al is dat niet altijd makkelijk om te zien. Het is werkelijk geniaal en magisch hoe alles samenwerkt voor de hoogst mogelijke groei in ieders leven.

Muziek is een grote passie en bron van inspiratie voor mij. Al mijn hele leven zing ik en sinds 2018 doe ik dit professioneel naast de coaching in de vorm van Zorgduo Mark & Marinka (www.markenmarinka.nl). We verzorgen muzikale belevenissen terug in de tijd binnen zorgcentra voor ouderen met dementie en/of andere geestelijke en lichamelijke kwetsbaarheden. 

Alle wijsheden van de wereld zijn slechts woorden als we het niet kunnen voelen en ervaren. Het geeft mij diepe voldoening bij te dragen aan het proces van herinneren, aan wie jij bent en wat je hier komt doen en het liefdevol transformeren van alles wat je niet (meer) dient.  In zachtheid en verbinding, want het hoeft niet op een harde manier en zeker niet alleen.

We are all just walking each other home.