Wat is coaching nou eigenlijk?

nieuwsbrief_header

Coaching komt van origine uit de sportwereld. Een coach helpt het potentieel van de sporter te ontplooien en geeft hem/haar zelfvertrouwen (terug). Tegenwoordig heb je in elke “tak van sport” coaches. Voeding, lifestyle, business, spirit.. noem maar op.

Ik vind dit een fantastische ontwikkeling. We leven in een tijd dat je begeleiding kunt krijgen op elk vlak van je leven en wezen. Wat een luxe! Niet alleen voor als je “ziek” of ongelukkig bent, maar voor de “gewoon” gezonde, doorgaans gelukkige mensen, die meer uit het leven willen halen.

Ik zie dat mensen op hun gelukkigst zijn als ze helemaal kunnen zijn wie ze zijn en hun talenten kunnen ontwikkelen. Het vertrouwen dit te doen ontbreekt vaak. Gek toch eigenlijk? We vinden het vaak moeilijker in onze kracht te staan dan onzeker te zijn of te klagen. We verontschuldigen ons bijna als we iets goed kunnen. Want god forbid dat we arrogant overkomen… Onze cultuur helpt niet mee. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Maar wat is “gewoon”? En wat als “gewoon” je niet past?

Loslaten wat je klein houdt en kijken en handelen naar wat je groot maakt, dat maakt toch een gelukkig mens? En dat is makkelijker dan je denkt. Een coach helpt je door jouw licht te laten schijnen op jouw pad en je obstakels en wensen zichtbaar te maken. Coaches hebben verschillende soorten bezems die ze je kunnen rijken om te helpen schoonmaken wat in de weg staat.

En zo’n coach he, is die dan zo perfect en weet die het allemaal beter? Is die altijd blij en shiny? Nee, helaas, althans, deze niet. Ik ben echt wel een gelukkig mens maar heb ook gewoon mijn ups en downs en lessen te leren. Maar een (goede) coach heeft nou eenmaal de gave een ander te kunnen begeleiden en voelt waar hij of zij moet zijn. In mijn geval geholpen door o.a. mijn gidsen/helpers/intu├»tie, hoe je het wilt noemen. Daarnaast heb ik een prachtige manier van trainen ontdekt in de Bridgeman Lichter Leven Methode. Een training die het algehele bewustzijn vergroot en tools leert jezelf te helpen op verschillende vlakken.

Uiteraard zou ik het leuk vinden je eens bij mij in de praktijk te mogen ontvangen maar nog leuker vind ik het ├╝berhaupt als mensen de stap nemen aan zichzelf te gaan werken. Bij wie dan ook. Ik wens je het vertrouwen dat je dat kan, dat jij echt kan doen wat je leuk vind en niet al die overbodige ballast hoeft te blijven dragen.

Een wereld vol gelukkige, bewuste mensen, dat is mijn droom. Mensen die gelukkig en bewust zijn doen elkaar geen pijn en zorgen goed voor elkaar, de dieren en de aarde. Als iedereen doet waarvoor ze hier zijn is er aan alles genoeg en leven we in harmonie samen. Dan kunnen we de aarde weer laten bloeien in plaats van uitputten.

Ik kan nog uren doortypen maar mijn ventje heeft dorst en jij hebt vast ook wel wat beters te doen op deze mooie dag.

Ben je toch nieuwsgierig en heb je tijd, kijk dan hier eens naar ervaringen van deelnemers: https://marinkavanaken.nl/testimonials/

5 mei 2015 Geen categorie

Leave a comment

  • Meld je aan voor de nieuwsbrief

made with wacky thinking