Testimonials

—–Trajecten—–

 

Ivani:

Vanaf dag 1 voelde het vertrouwd bij Marinka. Ze heeft mij liefdevol gespiegeld en uitgedaagd waardoor ik mij steeds bewuster werd van waar ik behoefte aan had en hoe ik daarvoor kon kiezen. Ook de energetische sessies waren heel zuiver, helend en precies wat ik nodig had. Marinka is zeker geen standaard coach die een procedure afdraait van methodieken. Ze heeft de gave om precies te voelen wat jij in elke sessie nodig hebt en daar haar kennis en ervaring op aan te laten sluiten. Dat is uniek en heel waardevol. Ik heb het ervaren als een waar cadeau dat ik voor altijd meeneem. Dat gun ik iedereen. Dank je wel lieve Marinka!

Liefs Ivani

Ester:

De stoere chick, niet te veel voelen, situaties die ik mee maakte niet te veel bij stil staan, vooral doorgaan , niet teveel ermee bezig zijn. hup accepteren en door! Ik was toch geen mietje, geen zacht gekookt ei?!

Of het nu het overlijden van mijn vader was, een verdrinking van een kindje en zijn vader op vakantie van dichtbij mee maken of het vinden van je moeder in haar huis na een beroerte en 24 uur later afscheid van haar moeten nemen. Bezigheidstherapie noem ik dat, afleiding zocht ik. Hardlopen, uitgaan, klussen in huis…..maakte niet uit wat, als ik maar bezig was zodat ik niet hoefde te voelen.
Een paar jaar geleden ging ik weer naar school omdat ik graag van mijn hobby mijn beroep wilde maken. Ik werd masseur :)) In die anderhalf jaar ging ik steeds meer voelen, mijn handen werden tijdens het masseren ook steeds gevoeliger.
Maar het bleef niet aleen bij mijn handen. Er gebeurde meer met mij. Lichamelijke klachten ging ik steeds beter opmerken bij mezelf. Waarom zo vaak keelpijn, houd ik mijn adem vast in mijn keel. Waarom? 12 keer een blaasonsteking in 1 jaar. Waarom was dat gebied zo gevoellig in stress periodes bij mij? Nooit geweten dat stagnatie zo hardnekkig kon zijn.
Goed, ik moest mijn levensstijl veranderen, merkte dat ik ,het vlucht gedrag, zo noem ik het maar even voor het gemak, vluchten in het bezig blijven en vooral niet even stil staan was gewoon niet meer vol te houden. Ik wilde gewoon rust, rust in mijn lijf en rust in mijn hoofd vooral. Dus mediteren. Sinds vorige zomer. Ieder ochtend en avond. Ik kan er soms gewoon naar uit kijken. Heerlijk! In de tussentijd werd ik steeds nieuwsgieriger naar spiriualiteit. Jeetje, dat was pas soft haha…maar toch ook interesant. De maan, edelstenen, chakras, je innelijk kind…
Ik volgde Marinka al een tijdje op Face-Book en werd geinsprireerd door haar prachtige verhalen. Ik heb haar benaderd, en sinds vorig jaar een traject gestart samen . Wat een mooie , ontroerende, maar ook confronterende reis is het tot nu toe… wat ben ik blij dat ik dat samen met Marinka mag meemaken. De warmte die ik elke keer mag ervaren. De begeleiding , de kennis, de kalmte, de ervaring. Het is allemaal aanwezig. Het geeft mij een veilig gevoel dat Marinka mij tijdens onze sessies coacht.
Ik voel steeds meer dingen die ik voorheen niet van mezelf mocht voelen, ik merk dat ik liever voor mezelf leer te worden, zachter. Ik ervaar ook steeds meer rust, in mijn lijf en mijn hoofd. Ik lijk wel een zacht gekookt ei. En ik vind het heerlijk!
Liefs Ester

Nina:

 
Ik ben altijd bezig met zorgen voor anderen en maak mij druk om wat anderen van mij vinden. Ik was de verbinding met mezelf kwijt. Ik kon moeilijk onderscheiden welke pijn van mij is en welke van een ander. Ik neem andermans pijn snel over.
Door middel van het energiewerk laat Marinka mij terug bij mijn gevoel komen. Door middel van de klanken voel ik trillingen door mijn lichaam. Ik leer hierdoor voelen wat dit met mij en mijn lichaam doet en maakt contact met mijzelf. Tijdens het energiewerk voel ik mij geborgen en voel ik oprechte liefde en aandacht. Ik leer wat van mij is en weet dit steeds beter te onderscheiden met van wat van anderen is. Ik leer loslaten wat eigenlijk bij een ander hoort maak ruimte voor mijn eigen energie. Na het energiewerk voel ik mij stevig en gegrond. Marinka laat mij voelen dat ik gelijke ben met alle anderen op aarde, dat ik erbij hoor en niet anders of minder ben. Dat ik ook iets te beteken heb op deze wereld en hiervoor mag gaan staan.
Ik merk dat er blokkades beginnen open te breken, met name in het contact met mijn moeder. Inzichten op situaties en pijnklachten komen helder door en stapje voor stapje durf ik andermans pijn terug te geven en dichterbij mijzelf te blijven. Ik vertrouw steeds vaker op mijn eigen gevoel en ervaar hierdoor steeds meer rust en balans in mijn leven.
Liefs, Nina

Dionne:

Het coach traject bij Marinka heeft mij veel gebracht. Marinka is een warm en oprecht persoon. Vanaf het eerste gesprek voelde het vertrouwd en voelde het als een veilige omgeving.
Ik heb geleerd naar m’n innerlijke zelf te luisteren en ‘stil’ te staan bij wat mij lichaam mij wil vertellen. Stil te staan bij mijn onderbuik gevoel en intuïtie. Hierdoor ben ik veel bewuster gaan leven en heb ik de drive gevonden om vaker voor mezelf te kiezen. Wat maak je echt gelukkig? Een coachings traject met Marinka een groot cadeau voor jezelf.
Liefs Dionne

Bart:

“Mijn leven was een aaneensluiting van extremen, gejaagd door wat moest. Compleet in overlevingsmodus. Dat gaat lang goed, tot je ontdekt dat het geen spel is dat je een leven lang kan volhouden.Toen heb ik Marinka ontmoet en zij heeft mij met haar liefdevolle en wijze sessies veel geleerd. Ze heeft me tot fundamentele inzichten laten komen en geholpen om die inzichten te integreren in mijn leven. Marinka is een geweldig ervaren reisleider om de mooie, soms heftige reis naar jezelf begeleiden.

We zijn een transformatie process gestart die nog dagelijks kracht en richting geeft. Dit process brengt mij ertoe om meer voor mezelf en meer voor andere te betekenen. Mijn leven is nu rustiger, rijker en ik geniet er volop van. Ik gun het iedereen!

Heel veel liefs!”

Lineke:

“Marinka is als coach warm en doortastend. In staat mij naar plekken van mijn bewustzijn te begeleiden waar ik alleen niet kon komen. Een uitgebreide toolset werd doeltreffend ingezet. Het traject heeft me de lering gebracht dat ik mijn licht laat stralen, mijn leiderschap gebruik en het kind in mij omarm. Ik heb een nieuwe baan, geniet van mijn lijf en dans, dans door het leven!”

Nathalie:

“Ik kan dit traject erg aanbevelen. Ik praat er vaak over en vertel mensen hoe ik door het traject sterker ben geworden, nu weet wat mijn passies in het leven zijn en veel angsten heb overwonnen. Ook het mediteren geeft  me veel rust en de relatie me mijzelf is sterk verbeterd. Bij Marinka voelde ik me vertrouwd en relaxed en ik heb veel van haar geleerd.”

Antoinet:

“Door de coaching weet ik weer wie ik ben en heb ik de rust en het zelfvertrouwen om naar mijn innerlijke stem te luisteren en hiernaar te handelen.”

Martijn:

“Marinka is een hele lieve, rustige en fijne coach.
Ze kan heel goed luisteren en heeft een fijngevoelige manier van begeleiden.
Ze heeft op de juiste manier haar overtuigingskracht gebruikt om mij meer begrip, rust en zekerheid te geven.
Via haar begeleiding en door aan mij de juiste vragen te stellen heb ik mijn gedrag en bepaalde gaven beter kunnen inzien.
Mijn bewustzijn is vergroot en ik heb meer begrip in mijzelf gekregen.
Een intense ervaring die mijn leven nog meer verrijkt en verlicht heeft.
Dankjewel Marinka!”

Monique:

“Dit is voor mij een begin geweest van een nieuwe manier van leven. Een leven waarbij er (zelf)vertrouwen en acceptatie is. Ik focus op de dingen die ik belangrijk vind. Ik zal altijd mijn hooggevoelige zelf blijven, maar ik laat me niet meer zo snel meesleuren door de verschillende stromen met emoties. Als het me toch soms te veel wordt heb ik hulpmiddelen om mezelf weer op het juiste spoor te krijgen.

Marinka is een gedreven, fijne coach op wie je kunt vertrouwen en bij wie je altijd jezelf mag zijn. Werkelijk succes en geluk in je leven komt van binnenuit, en Marinka leidt je de weg ernaartoe.”

Marieke:

Het volgen van het coach traject heeft mij echt verrijkt als persoon. Het heeft mij geholpen om de juiste keuzes te maken vanuit mijn gevoel die echt bij mij passen. Marinka heeft mij hier op een zeer liefdevolle en inspirerende wijze bij begeleid. Ik ben haar ontzettend dankbaar voor haar positieve energie en de inzichten die zij mij heeft gegeven. Het traject heeft de juiste aanzet gegeven om mijn bewustzijn te vergroten waar ik sindsdien nog iedere dag op voort borduur.

Mark:

“Marinka is een geweldige coach. Met haar professionaliteit en feilloze intuïtie raakte zij voor mij precies de juiste snaar. Ik heb hier enorm veel aan gehad.”

—–Stiltedag—–

Jacobien:

“De “eerste” echte “stiltedag” van mijn leven. Een bijzondere ervaring, fijn begeleidt door Marinka. Van onrust naar rust. Voor herhaling vatbaar. Hartelijk dank voor de liefdevolle, warme en professionele begeleiding!”

Babet:

“Ik vond het een heerlijke dag even voor mij alleen. Mijn aandacht op mijzelf en op de dingen kunnen richten die ik belangrijk vind en liefheb. De versnaperingen tussendoor waren erg gezond en lekker, de lunch was top! Zeker een aanrader, bedankt lieve Marinka!”

Josta:

“Marinka’s stiltedag is als zijzelf; warm en vertrouwd. Met rustgevende energie ga je de diepte in. Door te focussen op het moment kwamen voor mij nieuwe of onderdrukte gevoelens naar boven. De oefening  met onbekende groepsgenoten leerde mij meer over mezelf doordat ik met een veilig en fijn gevoel terugkoppeling kreeg. Dit is geen “heel jezelf in 1 dag” maar een hele mooie stap naar meer acceptatie”

Jessica:

“Een fijne dag in neutrale energie. Alles is “goed”, iedereen mag “zijn”.

Rhodi:

“Ik heb de stiltedag als heel bijzonder ervaren. Marinka weet met veel betrokkenheid een mooie veilige sfeer te creeren. In de oefeningen kwam ik mijn patronen mooi tegen en dit mocht er zijn. De groep was heel prettig. Ik geloof dat je de mensen aantrekt die bij je passen. Een groot compliment en veel bewondering voor jou als persoon!”

—–Losse sessies—–

Wendy:

“Marinka is een van die weinige, bijzondere personen bij wie je je onmiddellijk op je gemak voelt. Dat is een enorm prettig voordeel bij het werk dat zij doet. Op deze site zegt zij zelf: ‘In mijn praktijk biedt ik een veilige en luchtige omgeving waarin je oordeelloos ontvangen wordt…’, dat kan ik beamen. De hypnose-sessie die ik met haar mocht doen vond ik indrukwekkend en ik heb er een goede herinnering aan overgehouden waar ik nog vaak aan terugdenk.”

Madelon:

“Als je je dharma volgt, kom er vanzelf iemand op je pad die je de juiste richting aangeeft. Marinka was dat voor mij.

Ik ontmoette haar vorig jaar tijdens een cursus. Ze had een gevoel dat ik de meditatiedag bij Bridgeman moest volgen en ze had gelijk. Die dag heeft veel voor mij veranderd. Ik heb haar opgezocht in Den Haag om een regressiesessie te doen, om te kijken waar mijn gevoel voor afwijzing vandaan kwam. Het was een mooie en emotionele reis, mede omdat Marinka mij zo op mijn gemak liet zijn en de juiste woorden had om me te leiden. Sinds onze ontmoeting heb ik grote stappen gemaakt en ga ik nu doen waar ik gelukkig van word en waar ik goed in ben. Zij heeft daar een belangrijke rol in gespeeld.

Marinka is een liefdevolle, inspirerende vrouw die je je ogen laat openen. Ze zet de dingen op scherp en zet je aan het werk. Maar allemaal met vriendelijkheid, compassie en vertrouwen.

Madelon Blok”

Aanbeveling van Robert Bridgeman, docent en oprichter van de Bridgeman methode en coachopleiding:

“Marinka van Aken is voor mij een uiterst professionele en vakkundige coach. Ze weet haar cliënten op alle niveaus te faciliteren de beste versie te worden die ze op dit moment kunnen zijn. Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Ze beschikt over een diepe wijsheid die ze combineert met een achtergrond in diverse methoden en technieken. Daarbij is ze een geweldige vrouw met een enorm warm hart. Het maakt niet uit wat je wilt ontwikkelen, wat je wilt ontdekken over je leven of waar je aan wilt werken, ik beveel je Marinka van harte aan. Warme groet, Robert Bridgeman.”